A BirdPhotography.Hu

A BirdPhotography.Hu első verziója 2008. végén indult. Palánkai Zsolt alapította, egy ingyenes tartalom és tárhelyszolgáltató, a NING segítségével. Nem várt módon, rövid idő alatt több száz felhasználó regisztrált, és remekebbnél remekebb képeket töltött fel az oldalra.
A visszajelzések alapján az körvonalazódott, hogy az oldal ugyan a természetfotózásnak egy szűk szegmensét célozta meg, mégis valós igény mutatkozik rá.
Hogy szakmailag is értékadó tudjon lenni a BPH, csatlakozott Ónodi Miklós és Völgyi Sándor is, akik a fotózáson kívül a madármegfigyelésben és természetvédelemben is több éves tapasztalattal bírnak. Rajtuk kívül szó kell hogy essen azokról a segítőkről is, akik a háttérben tevékenykedtek. Így ezúton köszönet Szimuly Györgynek, Csonka Péternek (www.csonkapeter.hu) és mindazoknak, akik valamilyen formában elmondták vagy leírták véleményüket .
2010. novemberében fordulóponthoz érkezett az oldal. A korábbi szolgáltató fizetőssé tette szolgáltatásait. A BPH Team ezt vállalni nem tudta, ezért arra a döntésre jutott, hogy lekapcsolja az oldalt.
Az oldal lekapcsolásának ténye nagy hiányérzetet generált és a Team- et arra sarkallta, hogy megoldást találjon a helyzetre. Nehezen ment. Míg nem egyszer Völgyi Sándor azzal állt elő, hogy az új oldal kész, szabadidejében megcsinálta. Köszönet Neki érte.
Ez az új oldal lett a BirdPhotography.Hu v2.0

Néhány szóban a BPH Team tagjairól:

Palánkai Zsolt
2000. augusztus óta foglalkozik civil munkája mellett fotózással. Szinte minden területét kipróbálta, de legközelebb a természetfotózás áll hozzá. 2008. óta túlnyomó részben madárfotózással foglalkozik. Ezen belül a fix leshelyről történő fotózást preferálja.
Fotózással kapcsolatos technikai-, műszaki megoldások kidolgozásával, tökéletesítésével is előszeretettel foglalkozik. Szívesen adja át a megszerzett tudást ezen dolgokkal kapcsolatban.
www.palankaizs.hu
Email: palankai.zsolt kukac birdphotography.hu

Ónodi Miklós
1984-ben, első tükörreflexes fényképezőgépével kezdte a természetfotózást. Néhány év után érdeklődése inkább a madármegfigyelés felé fordult, a fényképezőgép jobbára csak a megfigyelések dokumentálását szolgálta. Az 1990-es évek közepén, újonnan szerzett barátok hatására a fényképezés visszanyerte elsődleges szerepét, de témaválasztásban a madarak továbbra is őrzik jelentőségüket. 2004-től az akkoriban elterjedő digiscoping alkalmazásával váltott digitális technikára. 2009-óta már csak digitális tükörreflexes felszereléssel hódol szenvedélyének.
www.OnodiMiklos.hu
Email: onodi.miklos kukac birdphotography.hu

Völgyi Sándor
A természet megszállottja. Családja mellett minden idejét ott tölti. A hivatásos természetvédelemben dolgozik, civilként pedig az MME tevőleges tagja. Gyermekkora óta madarászik, és 2000 óta foglalkozik természetfotózással. A korábbi madarász élményei hajtották a madárfotózás felé, aminek ma már megszállottan hódol. A lesből, lessátorból való fotózást kedveli, ennek próbálja minden csínját elsajátítani.
www.volgyisandor.extra.hu
Email: volgyi.sandor kukac birdphotography.hu© 2011 All rights reserved BPH.