A BirdPhotography.Hu szabályzata

1. A BirdPhotography.Hu (továbbiakban BPH) oldal tulajdona fölött teljes körűen a BPH Team rendelkezik, és az üzemeltetését a mindenkori pártoló tagokkal együttesen végzi.

2. A BPH Team nem garantálja, de törekszik rá, hogy a weboldal funkciói megszakítás nélkül hibátlanul működjenek, valamint, hogy a hibák azonnal kijavításra kerüljenek és a mindenkori szerver vírusoktól és más károsítóktól mentes legyen.

3. A BPH oldalra bármely valós személy regisztrálhat, aki működő e-mail címmel, továbbá legalább egy BPH tag ajánlásával rendelkezik. A regisztrációt az oldal adminisztrátorai végzik el a leendő tag kérésére. Regisztrációkor a teljes, valós név megadása kötelező, álneves regisztrációt nem fogadunk el, a többszörös regisztráció nem megengedett. A felhasználók adatait bizalmasan kezeljük, harmadik személynek nem adjuk ki.

4. A regisztrációval mindenki elismeri, és magára nézve kötelezőnek tartja a BPH oldalra vonatkozó szabályzatot.

5. A regisztrációval a felhasználó a BPH oldal tagjává válik. A tag képet tölthet fel az oldalra, mások képeihez hozzászólhat, értékelheti azokat. Részt vehet a fórum beszélgetéseiben, ott fórumtémát indíthat, és hozzászólást tehet. A BPH Team által működtetett BPH Blog bejegyzéseihez hozzászólást intézhet.

6. A BPH felhasználói által közzétett információk és vélemények helyességével kapcsolatban a BPH Team semmilyen garanciát nem vállal.

7. A BPH oldalon vulgáris, lealacsonyító, a másik fél nemére, korára, vallási hovatartozására, szexuális identitására utaló, az oldal morálját rontó szöveg nem használható. Politikai célzatú hozzászólások, fórumtémák nem tehetők.

8. A BPH oldalra képet feltöltő felhasználó elismeri, hogy az általa feltöltött fotó szerzői jogaival rendelkezik. Ezért a BPH Team felelősséget nem vállal és semmilyen jogvitába nem bocsátkozik.

9. A BPH oldalon közzétett fotók a készítők tulajdonát képezik, azok további hasznosítása (pl. más weblap, nyomtatvány, stb.) beleegyezésük nélkül nem megengedett.

10. Minden felhasználó a BPH oldalra naponta csak egy képet tölthet fel.

11. A BPH oldal kizárólag vadon élő madarak fotózásával foglalkozik. Az oldalra csak madarakat ábrázoló képeket várunk, ide értve a tájképeket is, melyeknek képelemeként megjelenik a madár. Fogságban élő, kézben tartott vagy betanított (pl.: solymász madarak) madarakról szóló képek nem kívánatosak.

12. A BPH Team elkötelezett a természetvédelem iránt, ezért az oldalra csak olyan fotókat enged, melyek készítése (amennyiben ez utólag megítélhető) nem sértett természetvédelmi érdekeket.

13. A BPH Team elkötelezett az oldal minőségével kapcsolatban, ezért az oldalra csak engedélyezés után kerülhetnek fel a képek. A minőségileg nem megfelelő, etikátlan fotókat a moderátorok nem engedélyezik.

14. Az oldalra a BPH Team tagjai is tölthetnek fel képet.

15. A galériába kerülés engedélyezéséhez a BPH Team egy tagjának döntése is elegendő. A galériába kerülésnek elbírálása nem a feltöltés sorrendjében történik és visszavonható abban az esetben, ha a BPH Team többségi része erről így dönt.

16. A feltölteni kívánt képek legjobb minőségének elérése érdekében, optimalizáláskor figyelembe kell venni a következő méretkorlátokat: a fotó hosszabbik oldala nem haladhatja meg fekvő formátum esetén az 1200 pixelt (de lehetőleg minimum 800 pixel legyen), álló esetén pedig az 1000 pixelt, továbbá a mérete egyik esetben sem lehet nagyobb, mint 600 Kb.

17. A képek feltöltésekor a kötelező adatokon kívül célszerű az összes közölni kívánt információt megadni, mert feltöltés után a képek utólagos szerkesztésére nincs lehetőség. Ha a képet a szerzője az oldalról utólag törölni szeretné, azt kérnie kell az adminisztrátoroktól, akik kérésére ezt megteszik.

18. Minden héten kihírdetésre kerül a 'Hét fotója' cím nyertese, amelyet a BPH Team és a pártoló tagok együttesen szavaznak meg. Egyúttal a BPH Team tagjai vállalják azt is, hogy az általuk feltöltött kép nem lehet a 'Hét fotója'. A cím pusztán szakmai elismerés, pénzbeli, tárgyi jutalmazással nem jár.

19. A szabályzat bármely pontjának megszegése azonnali regisztráció törléssel jár.

Bármilyen vélemény, probléma és javaslat esetén az admin kukac birdphotography.hu címre várjuk az üzeneteket, melyekre lehetőségeinkhez képest igyekszünk hamar válaszolni!© 2011 All rights reserved BPH.