Gyakran Ismételt Kérdések

1. Hogyan tudok képet feltölteni?
Bejelentkezés után a bannerben megjelenő navigációs menü "Kép feltöltése" opció kiválasztásával tudsz a galériában képet elhelyezni.

2. A feltölteni kívánt képek
A feltölteni kívánt képek legjobb minőségének elérése érdekében, optimalizáláskor figyelembe kell venni a következő méretkorlátokat: a fotó hosszabbik oldala nem haladhatja meg fekvő formátum esetén az 1200 pixelt (de lehetőleg minimum 800 pixel legyen), álló esetén pedig az 1000 pixelt, továbbá a mérete egyik esetben sem lehet nagyobb, mint 600 Kb.

A képek feltöltésekor a kötelező adatokon kívül célszerű az összes közölni kívánt információt megadni, mert feltöltés után a képek utólagos szerkesztésére nincs lehetőség, ezt az adminisztrátoroktól kell kérni.

Néhány irányelv/ minimális követelmény a BPH-a szánt képekkel kapcsolatban (nem sorrendben, és köztük "ÉS" kapcsolat van):
- Ha a madár a kép fő alkotóeleme és a szeme látszik, az legyen éles.
- Amennyiben a zaj nem művészi értéket ad egy képhez, akkor a kép legyen tőle mentes
- A fehéregyensúly legyen helyes, vagy egy egyedi színvilág adjon értéket a képhez
- A fotó legyen hiteles.
- A raw feldolgozás legyen tökéletes. Ha segítségre van szükség, nyugodtan keresd valamelyik moderátort
- "Ami jó a szemnek az jó" elv vezéreljen. A szem legyen "fotósé" a szív legyen "madarászé"...
- Kérdezni nem bűn. Erre van a Fórum...

3. Hogyan tudok a fórumban új témát indítani?
A Fórumba lépés után az "Új Fórumtéma beküldése" lehetőségre kattintva tudsz új témát indítani. A téma beküldése előtt a legördülő mezőből ki kell választanod a témádnak megfelelő fórumot.

4. Miért nem látom a képemet a galériában, amit újonnan töltöttem fel?
Feltöltés után a kép várakozó helyzetbe kerül. A moderátorok fogják eldönteni, hogy a kép megjelenhet-e az oldalon. Amennyiben nem látod a képedet a galériában, akkor két eset lehetséges. A moderátoroknak még nem volt idejük engedélyezni a képedet, vagy a kép törlésre került.

5. Mennyi képet tölthetek fel?
Naponta egy képet tehetsz közzé az oldalon.

6. Hogyan tudok képet beilleszteni egy fórumtémába?
A "Új Fórumtéma beküldése" opció kiválasztása után a "Fórumtéma beküldése" oldalra kerülsz, ahol találsz egy "Attached images" opciót. Erre kattintva kapsz lehetőséget egy kép beillesztésére. Képet beszúrhatsz a már feltöltött képek közül, és a számítógépedről is feltöltheted a "Tallózás" gomb segítségével.

7. Hogyan tudom a profil oldalamat szerkeszteni?
Belépés után a bannerben megjelenő "Saját adatok" menüpont segítségével kerülsz a profil oldaladra. Az itt megjelenő "Szerkesztés" fülre kattintva lesz lehetőséged az adataid módosítására.

8. Hogyan tudok üzenetet küldeni más felhasználónak?
A felhasználó profil oldalán lévő "Kapcsolat" fül segítségével üzenhetsz az adott felhasználónak.

9. Hogyan tudom a már feltöltött képemet törölni, cserélni vagy adatait módosítani?
A már feltöltött képedet törölni, cserélni vagy adatait módosítani nem tudod, de az adminisztrátoroktól kérheted az admin kukac birdphotography.hu címen, és ők kérésedre ezt megteszik.

10. Hogyan tudom a jelszavamat megváltoztatni?
A "Saját adatok" menüpont segítségével jutsz el a profil oldaladra. Itt a "Szerkesztés" fül alatt tudod a jelszavadat megváltoztatni.

11. Mit tegyek, ha a képem feltöltésekor "A madár neve" választólistában nem találom az általam fotózott fajt?
Ha olyan madarat fotóztál, ami nincs a kiválasztható fajok között, akkor válaszd az "Egyéb" kategóriát, vagy vedd fel a kapcsolatot az adminisztrátorokkal. Kérésedre a listát bővítjük a kívánt fajjal.

12. Hogyan tudok a hozzászólásban képet megjeleníteni?
- Az kell hozzá, hogy a hozzászólásban megjeleníteni kívánt kép az interneten elérhető legyen!

- Szükséges némi html alapismeret, de akinek nincs, az innen másolás beillesztéssel használhatja!

<img src="http://kép internetes elérési útvonala">

Ezt a html tag-et kell alkalmazni, ezt kell beszúrni a szövegbe, természetesen a kép elérési útvonala helyett a valódi címet kell használni! :)© 2011 All rights reserved BPH.