Sony a1 - Hol van a határ?

Sutyák János képe

A két nagy rivális után a Sony is átugrotta azt a szintet, amiről egyik kedves barátom 10 éve megjósolta, hogy piacra fog kerülni. Íme, itt van a Sony a1.

A tükörnélküli gépek egy olyan forradalmi újítással örvendeztetik meg a fotósokat, amiről sokan álmodni sem mertünk, mikor az első néhány megapixeles gépet a kezünkbe vettük anno. Nem is beszélve azon kedves kollégákról, akik még diára is fotóztak. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire fogják átírni pl. a pályázatok szabályait az ilyen performanszra képes gépek miatt. Feltéve ha egyáltalán át kell írni valamit is.
A 30fps már lehetőséget adhat arra, hogy csekély néhány másodperc alatt egy akciójelenetből meglegyen a legjobb kocka. Már-már ott tartunk, hogy "videóból" vágjuk ki a legjobb framet és megveregetjük saját vállunkat, hogy de jól sikerült a fotózás. Meddig lehet ezt a fajta fejlődést fokozni? Mik lesznek a határok (ha egyáltalán lesznek) a természetfotózás területén? Elérjük azt a szintet, mint pl. a formula 1-ben, ahol komolyan kell szabályozni a versenyt annak érdekében, hogy élvezhető maradjon.
Vitaindító bejegyzésemet olvashattátok :)

https://www.dpreview.com/articles/3386319853/sony-a1-what-you-need-to-kn...



© 2011 All rights reserved BPH.