25 éves a Hopp Ferenc Madarásztábor

Völgyi Sándor képe

Sziasztok!

Örömmel továbbítom ide az alábbi levelet:

---

Tisztelt Támogatónk!

Negyed évszázada rendezi meg egyesületünk Naszály határában, a Ferencmajori-halastavaknál a Hopp Ferenc Madarásztábort. A közel emberöltőnyi idő során elkötelezett természetbarátok, tehetséges kutatók, vagy éppen tanulmányi versenyeken komoly eredményeket elérők sokasága nőtt ki táborunkból. És persze sokan végleg eljegyezték magukat a természettel, a természetvédelemmel. Valamennyien hosszú évek óta visszajárnak a táborba, ahol partnereinkkel közösen a Kisalföld, az Által-ér völgy, és a Gerecse peremvidékének madárvilágát rengeteg tudományos értékű adattal, megfigyeléssel, és vizsgálattal tártuk fel. Országosan és Európában is ritka madárfajokat figyeltünk meg, és gyűrűztünk. Régi-új fajok jelenlétét igazoltuk a területen.

Táborunk alapvetően nomád jellege nem sokat változott az évtizedek során, a tábori hangulat is a régi, mint ahogy a felfedezés élménye, és a gyerekek öröme is ugyanaz, mint egykor. Csak közben mi, az egykori ifjú madarászpalánták felnőttünk, családapák, családanyák lettünk, és ma már a közben hozzánk csatlakozó fiatalokkal együtt vagyunk ugyanazok a lelkes természetvédők és táborlakók, akik egykoron elkötelezték magukat a természeti értékek megóvásával, a tudománnyal, és a gyerekek természetközpontú nevelésével.

A rengeteg elért eredményt, és valamennyi táborunkat nagymértékben köszönhetjük támogatóinknak, segítőinknek, így Önnek is. A 25. jubileumi tábor alkalmával szeretnénk jelképesen megköszönni ezt az önzetlen, és számunkra nélkülözhetetlen segítséget.

Ebből az alkalomból szeretnénk Önt meghívni egy kötetlen ünneplésre, táborunk bemutatására, és a helyben elkészített tábori finomságok elfogyasztására.

Tisztelettel meghívjuk Önt jubileumi táborlátogatásunkra, melynek helye és időpontja:

Naszály, Ferencmajori-halastavak – 2015. augusztus 15. 9 órától

(A helyszín megközelítése: Tata irányából Naszály településre érkezve jobbra az első ház előtt merőlegesen letér egy bitumenes út. Erre rá kell hajtani. Sorompón áthaladva balra letér egy földút. Ezen haladva beérkezik a rendezvény helyszínére a látogató.)

Ha teheti, hozza el Családját is, hiszen a táborban rengeteg látnivaló akad: számos meggyűrűzött madár kézbe is vehető, illetve mód nyílik rövid terepi madármegfigyelésre is szakvezetőink segítségével.

Az elmúlt években nyújtott segítségét ezúton is köszönjük! Bízva abban, hogy a 25. jubileumi táborban személyesen is köszönthetjük Önt, továbbra is számítunk szíves támogatására!

Tata, 2015. július 13.

Madárbaráti üdvözlettel:

Musicz László, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoport elnöke
Füri András, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója
Pénzes László, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület elnöke



© 2011 All rights reserved BPH.